Facebook Hesap Silme

Facebook Hesabı Nasıl Silinir? Nasıl Kapatılır?

Facebook, günümüzde en çok kullanılan sosyal medyalardan birisidir. Kullanıcılar kendi hesaplarını uygulama içerisinden kolaylıkla silebilir. Hesap silme işlemlerini yapabilmek için sistem üzerinde gerekli adımları atmak gerekir. Kullanıcılar için hesap silme konusuna doğrudan bir bağlantı yoktur. Fakat kullanıcılar ilgili yerler üzerinden hesap silme işlemlerini yapabilir. Yalnızca birkaç dakika içerisinde hesabınızı silmeniz mümkündür. Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek istiyorsanız 14 gün boyunca beklemeniz gerekmektedir. Facebook, bu sürenin ardından hesabınızı kesin olarak kapatacağınızı anlayacak ve hesabınızı silecektir. Bazı kullanıcılar Facebook uygulamasında memnun olmadığı durumlarla karşılaştığı zaman hesap silme işlemleriyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu durum karşısında kullanıcılar hesap silmektedir.

Facebook Hesap Dondurma

Günümüzde sosyal medya kullanımı epey arttı. Kullanıcı sayısının giderek atması bu noktada bir topluluk oluşturdu. Kullanıcılar Facebook hesabında çok fazla vakit geçirmektedir. Bu durumdan dolayı kullanıcılar hesap dondurma işlemlerini yapmaktadır. Facebook uygulamasında hesabınızı kapatırken tekrar geri dönme şansı yakalayabilirsiniz. Facebook uygulamasında hesabınızı dondurmak için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir.

  • Sağ üst köşeye tıklayın ve Ayarları seçin.
  • Sol sütun bölümünde Genel bölümüne girin.
  • Bu bölümde en aşağı alanda Hesabını Dondur bölümü yer alır.

Bu kısım üzerinden hesabınızı dondurabilirsiniz. Hesabınızı dondurduktan sonra diğer kullanıcılar sizin hesabınızı bir daha göremez. Profilinizi göremeyen insanlar aynı şekilde sizin profilinizi aratamaz. Hesap dondurma durumuna karşın sizin gönderdiğiniz mesajlar ve bazı bilgiler halen saklanmaya ve görülmeye devam etmektedir. Kullanıcılar hesabını dondurduktan sonra istediği bir zamanda tekrar giriş yapabilir. Facebook uygulamasına giriş yapmak isterseniz yalnızca E-Posta adresinizi girip ilgili alana şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Daha sonra hesabınızın yeniden etkinleştiğini göreceksiniz. Hesabınızı etkinleştirdiğiniz zaman daha önce görülmeyen tüm şeyler geri döner. Facebook profiliniz tamamen geri döner.

Facebook Hesabı Neden Kapatılır?

Günümüzde çok sayıda kullanıcı sosyal medya uygulamalarını kullanmaktadır. Bunun ilk siteleri arasında bulunan Facebook, çok sayıda kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Kullanıcılar bazı nedenlerden ötürü kendi sosyal medyasını kapatabiliyor. Bu durum kullanıcıların daha verimli bir şekilde vakit geçirmesini dahi sağlamaktadır. Kullanıcılar bazı sebeplerden ötürü kendi hayatına zaman ayıramayabiliyor. Facebook üzerinde çok fazla vakit geçiren kullanıcılar daha sonra bu durumdan rahatsız olduğunu bildiği zaman hesabını kapatma yoluna gitmektedir. Facebook uygulamasında hesap kapatma alanına gittiğiniz zaman size neden kapatmak istediğinizi soran bir ekran gelir. Bu alanda çok sayıda seçenek karşınıza gelmektedir. Kullanıcılar yaşanan sorunlara ilişkin bu sayfada belirtme yaparak hesabını dondurmaktadır. Bazı kişilerde sosyal medya bağımlılığı ortaya çıktığı için sosyal medyadan uzaklaşma ihtiyacı hissedebiliyor. Kullanıcılar istediği zaman hesabına giremesin ve kendini engelleyebilsin diye hesabını dondurarak kapatmaktadır. Hesabını kapatan her kullanıcı en azından böyle bir deneyim yaşayabiliyor. Sizde bu deneyimi yaşamak adına hesabınızı kapatabilirsiniz.